Sopimus- ja toimitusehdot

1. Yleistä

Nämä sopimusehdot sisältävät Koti&Onni:n (jäljempänä ”Palveluntarjoaja”) verkkokaupan- ja palvelun käyttöä koskevat ehdot ja tuotteen tilaamista, toimittamista ja peruuttamista koskevat ehdot. Kun asiakas tilaa tuotteita verkkokaupasta tai rekisteröityy verkkokauppaan, tulee asiakkaasta palvelun käyttäjä (jäljempänä ”Asiakas”), joka hyväksyy ehdot ja sitoutuu noudattamaan näitä ehtoja. 

Asiakkaan tulee olla täysi-ikäinen luonnollinen ja täysivaltainen henkilö. Yritysasiakaskaupassa noudetaan kaupan ja yritysasiakkaan välistä sopimusta, tällöin yritysasiakkaalla ei ole kuluttaja-asiakkaille tarkoitettuja oikeuksia, kuten sopimuksen peruuttamisoikeus näiden sopimusehtojen kohdan 6 mukaisesti. Peruuttamisoikeutta ei ole, mikäli Palvelusta ostettua tuotetta käytetään elinkeinotoiminnassa.

Palvelun sisällön kaikki oikeudet kuuluvat Palveluntarjoajalle. Palveluntarjoajalla on oikeus tehdä Palveluun muutoksia. Palveluntarjoajalla on oikeus muuttaa näitä sopimusehtoja. Asiakas hyväksyy muutokset Palvelua käyttäessään. Kulloinkin voimassaolevat sopimusehdot ovat nähtävissä Palveluntarjoajan kotisivulla osoitteessa www.kotijaonni.fi Palveluntarjoaja ei ole vastuussa kaupassa myytävien tuotteiden valmistajien verkkosivuilla olevista tiedoista. Kauppa tapahtuu palveluntarjoajan ja asiakkaan välillä.

2. Rekisteröityminen ja palvelun käyttäminen

Asiakas vastaa Palveluntarjoajalle antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja käyttäjätunnuksen sekä salasanan käytöstä ja säilytyksestä. Asiakas vastaa kaikista kustannuksista, joita hänelle aiheutuu Palvelun käyttämisestä, esimerkiksi tietokonelaitteistosta, ohjelmista ja tietoliikenneyhteyksistä. Asiakas sitoutuu käyttämään Palvelua vain palvelun sekä lain ja hyvän tavan mukaisiin tarkoituksiin. Asiakas sitoutuu olemaan tallentamatta, lähettämättä tai välittämättä Palvelussa materiaalia, joka on lain tai hyvän tavan vastaista, yllyttää tällaiseen toimintaan tai edistää sitä. Palveluntarjoajalla on oikeus evätä rekisteröityminen ja oikeus tarvittaessa sulkea Asiakkaan käyttäjätunnus.

3. Henkilötiedot ja niiden käyttö

Asiakasta koskevat henkilötiedot kerätään ja tallennetaan Palveluntarjoajan ylläpitämään asiakasrekisteriin. Asiakasrekisterin tietoja voidaan hyödyntää suoramarkkinoinnissa, jollei Asiakas ole kieltänyt tällaista tietojen luovutusta.

4. Tuotteen tilaaminen ja toimittaminen

Verkkokaupan tuotteita toimitetaan ainoastaan Suomen alueella. Tuotteen ominaisuudet, saatavuus, hinta, toimitustavat ja toimituskulut ilmoitetaan tuotteen valinnan ja ostamisen yhteydessä. Asiakkaalle ilmoitetaan tuotteen arvioitu toimitusaika. Mikäli tuotteen toimituksessa ilmenee toimitusvaikeuksia, asiakkaaseen otetaan yhteyttä palveluntarjoajan toimesta. Asiakasta pyydetään ilmoittamaan mahdolliset näkyvät kuljetusvauriot 7 vuorokauden kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta.  Asiakkaalle erikseen tilattujen tilaustuotteiden arvioitu toimitusaika ilmoitetaan verkkopalvelussa.

Nouto Matkahuollosta tai Matkahuollon pakettipisteestä

Tilauksesi toimitetaan osoitettasi lähimpään tai valitsemaasi Matkahuoltoon, Matkahuolto-asiamiespisteeseen tai Matkahuollon Pakettipisteeseen (Siwat, Valintatalot, määrätyt R-kioskit ja Tokmannit ja monet muut yritykset). Saat tekstiviestin tai sähköpostin heti, kun tilaus on noudettavissa. Anna osoite tilaajan tietoihin, jotta voit valita haluamasi noutopisteen.

Kotiinkuljetus

Matkahuolto tuo tilauksesi haluamaasi osoitteeseen ilmastoystävällisenä lähetyksenä ja sopii kanssasi toimitusajankohdan.

5. Maksaminen

Asiakas voi maksaa tuotteen verkkokaupassa tilauksen yhteydessä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla tai laskulla. Klarna Checkout- palvelun avulla voi helposti, joustavasti ja turvallisesti tehdä ostoksia verkkokaupassa. Vastaamalla pariin kysymykseen tunnistaudut palvelussa ja voit kätevästi maksutavan. Käytössäsi olevat vaihtoehdot ovat lasku, erämaksu, verkkopankit ja luottokortit – kaikki yhtä turvallisia. Käyttämällä Klarna Checkout- palvelua hyväksyt Klarna AB:n (556737-0431, Sveavvägen 46, 11134 Stockholm) ehdot. Mikäli sinulla on maksamiseen liittyviä kysymyksiä, pyydämme ottamaan suoraan yhteyttä Klarnan asiakaspalveluun. Löydät asiakaspalvelun yhteystiedot, Oma Klarna –palvelun ja muuta hyödyllistä tietoa osoitteesta: https://www.klarna.com/fi/asiakaspalvelu. 

6. Tilauksen peruuttaminen ja palauttaminen

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilaus viimeistään 14 päivän kuluttua tuotteen vastaanottohetkestä lukien. Ilmoituksen peruuttamisoikeuden käyttämisestä voi tehdä yksiselitteisellä ilmoituksella esimerkiksi sähköpostitse tai käyttämällä pakkauksen mukana tullutta peruutuslomaketta. Palautusoikeus ei koska mittatilaustuotteita.

Tuotteet on palautettava kauppaan viimeistään 14 päivän kuluttua päivästä, jona ilmoitatte meille peruuttavanne tilaussopimuksen. Jos täytätte asiakaspalautus- / peruuttamislomakkeen ja palautatte sen tuotteiden kanssa 14 päivän sisällä tilauksen vastaanottamisesta, ei erillistä peruuttamisilmoitusta tarvita.

Asiakas voi palauttaa postitoimitetut tuotteet Matkahuollon kautta.

Rajoitukset tuotteiden palautusoikeudesta ovat kuluttajansuojalain 6. luvun 16 § mukaisesti. Räätälöidyillä tuotteilla ei ole palautusoikeutta. Tuotteelle ei myönnetä palautusoikeutta, jos se on erityisesti asiakkaan toivomuksesta valmistettu, tilattu tai muokattu hyödyke. Esimerkiksi asiakkaan toiveista tilatut tai räätälöidyt tuotteet, kuten tyynynpäälliset, verhot ja matot eivät ole palautuskelpoisia. Mikäli palautettua tuotetta on vastoin Asiakkaalle kuuluvaa huolenpitovelvollisuutta käytetty, voidaan Asiakkaalta periä tuotteen arvonalennus aina tuotteen täyteen hintaan asti sekä lisäksi palautuskulu. Palveluille ei myönnetä palautusoikeutta, jo suoritetun palvelun osalta tai mikäli palvelu on kokonaan suoritettu. Mikäli asiakkaan saama tuote on rikki tai viallinen on asiakkaan otettava välittömästi yhteyttä Palveluntarjoajaan. Palveluntarjoajalla on oikeus peruuttaa tilaus, jos tuotteen hinta on verkkopalvelussa hintavirheen takia selkeästi poikkeava markkinahinnasta. Palveluntarjoaja ei vastaa tuotteiden saatavuuden aiheuttamista poikkeamista.

7. Kaupan peruuttamisen vaikutukset

Palveluntarjoaja palauttaa peruutetusta tilauksesta kaikki saamamme maksut, myös toimituskustannukset (paitsi lisäkustannuksia siitä, että olette valinnut tarjoamastamme edullisimmasta vakiotoimitustavasta poikkeavan toimitustavan), ilman aiheetonta viivytystä. Suoritamme palautuksen sillä maksuvälineellä, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa. Asiakkaalle ei aiheudu maksun palautuksesta kustannuksia. Maksu palautetaan viimeistään 14 päivän kuluttua, kun olemme saaneet tuotteet takaisin tai kunnes olette esittänyt näyttöä siitä, että olette lähettänyt tuotteet takaisin, sen mukaan kumpi ajankohta on aikaisempi. Palvelujen osalta suoritamme palautuksen siltä osin, kun palvelua ei ole vielä toteutettu.

8. Tuotteen takuu

Tuotteen takuutodistuksena toimii verkkokaupan tilausvahvistus (asiakkaan kuitti). Palveluntarjoaja voi vapautua takuuajan vastuusta, mikäli voidaan osoittaa, että tuotteen virheellisyys tai rikkoontuminen on aiheutunut tapaturmasta, tuotteen ohjeiden tai käyttötarkoituksen vastaisesta käytöstä tai muusta Asiakkaan vastuulla olevasta seikasta.

9. Riita-asioiden ratkaiseminen

Palveluntarjoajalla on kuluttajansuojalain mukainen virhevastuu myymistään tuotteista. Tuotteen virhetilanteessa Asiakkaan on aina otettava ensin yhteys Palveluntarjoajaan. Erimielisyydet ja riita-asiat pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvotteluteitse. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa Asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Verkkovälittäinen riidanratkaisufoorumi (Art. 14, EU asetus No 524/2013): http://ec.europa.eu/consumers/odr/.